Kraukšķīga gurķa šķēlīte, sālītas zivs gabaliņš un maigs krēmsiers. Lielisko trijotni papildina maigs diļļu un citrona miziņas aromāts.
Sastāvdaļas
250 g sālīta vai auksti kūpināta laša vai foreles
3 gurķi
1 citrons
140 g krēmsiera
Daži diļļu zariņi
Pagatavošana
1․ Zivi sagriež nelielos gabaliņos, gurķus – aplīšos.
2․ Ar smalku rīvīti noņem citrona miziņu, cenšoties neskart balto mizas daļu. No mīkstuma izspiež ēdamkaroti sulas.
3․ Sajauc sieru ar citrona sulu, sasmalcinātām dillēm un citrona miziņām, atstāj uz neilgu laiku, lai garšas apvienotos.
4․ Uz katras gurķa šķēlītes liek nedaudz krēmsiera un gabaliņu zivs.
5․ Viegli pārkaisa ar citrona miziņām un zaļumiem. Iedur koka iesmiņus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Laša salāti ar kivi. + Vēl piecas pavasarīgas receptes
Tvaicēts lasis ar brokoļu pesto. + Vēl piecas laša ēdienu receptes!
Laša fileja mandeļu “kažociņā”. Neparasti, bet ļoti garšīgi
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Grieķu salāti. Klasiskā versija un recepte ar lasi