Gurķa kanapē ar lasi un krēmsieru. + Vēl piecas laša pasniegšanas idejas!

12-10-2021

Kraukšķīga gurķa šķēlīte, sālītas zivs gabaliņš un maigs krēmsiers. Lielisko trijotni papildina maigs diļļu un citrona miziņas aromāts.

Sastāvdaļas

250 g sālīta vai auksti kūpināta laša vai foreles

3 gurķi

1 citrons

140 g krēmsiera

Daži diļļu zariņi



Pagatavošana

1․ Zivi sagriež nelielos gabaliņos, gurķus – aplīšos.

2․ Ar smalku rīvīti noņem citrona miziņu, cenšoties neskart balto mizas daļu. No mīkstuma izspiež ēdamkaroti sulas.

3․ Sajauc sieru ar citrona sulu, sasmalcinātām dillēm un citrona miziņām, atstāj uz neilgu laiku, lai garšas apvienotos.

4․ Uz katras gurķa šķēlītes liek nedaudz krēmsiera un gabaliņu zivs.

5․ Viegli pārkaisa ar citrona miziņām un zaļumiem. Iedur koka iesmiņus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Laša salāti ar kivi. + Vēl piecas pavasarīgas receptes

Tvaicēts lasis ar brokoļu pesto. + Vēl piecas laša ēdienu receptes!

Laša fileja mandeļu “kažociņā”. Neparasti, bet ļoti garšīgi

Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!

Grieķu salāti. Klasiskā versija un recepte ar lasi