Glīti un gardi – salāti ar šķiņķi, rīsiem, zirnīšiem. + Salātu pavārgrāmata!

25-11-2022

Šos salātus var aizdarīt ar olīveļļu vai majonēzi – katru reizi izdosies cita garša. Vienkārši, skaisti, garšīgi!

Sastāvdaļas

120 g rīsu

4 – 5 ēdamkarotes zaļo zirnīšu

200 g šķiņķa vai vārītas desas

Sāls, malti baltie pipari pēc garšas

Olīveļļa vai majonēze peč garšas



Pagatavošana

1․ Rīsus novāra 20 minūtes, zirnīšus 3 – 5 minūtes. Atdzesē.

2․ Šķiņķi sagriež mazos kubiņos. Sajauc ar rīsiem, zirnīšiem, sāli un pipariem. Pievieno nedaudz eļļas vai majonēzes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Ziemassvētku salāti “Svecītes”. + Vēl piecas interesantas idejas svētku ēdienu noformējumam!

Salāti “Ziemassvētku vainags”. + Vēl desmit svētku ēdienu receptes!

Kārtainie salāti “Jaungada nakts”. + Vēl piecas lieliskas svētku receptes

Kārtainie salāti “Jaungada nakts”. + Vēl piecas lieliskas svētku receptes

Olivjē salāti ar garnelēm svētku galdam. + Vēl piecas garneļu salātu recpetes!

Salāti “Meža noslēpums”. + Vēl piecas ļoti labas salātu receptes!