Kurš gan nezina leģendārā kausētā siera “Dzintars” garšu! Ļoti gards un maigs siers, kas pazīstams jau kopš bērnības, tomēr mūsdienās masveida ražošanā bez vienas otras grēcīgas vielas neiztikt. Tāpēc rodas jautājums: vai varam pagatavot ko līdzīgu arī mājās?
Atradām lielisku, pārbaudītu recepti, ar kuru vēlamies dalīties. Vienkārši, nedārgi un galvenais ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas
500 g biezpiena
1 tējkarote sodas
Sāls pēc garšas
1 ola
100 g sviesta
Pagatavošana
1. Ņem nelielu katliņu un līdz pusei piepilda ar ūdeni. Liek uz uguns un uzkarsē ūdeni.
2. Kamēr ūdens karsējas, pagatavo biezpiena masu. Ieber biezpienu metāla bļodiņā, pievieno olu, sodu un visu kārtīgi sajauc.
3. Pievieno masai pakusušu sviestu. Visu kārtīgi sablendē, līdz iegūta viendabīga masa.
4. Kad ūdens katliņā uzvārījies, liek bļodiņu ar biezpiena masu uz katliņa tā, lai tās apakša nepieskartos ūdenim.
5. Kamēr bļodiņa atrodas ūdens peldē, masu maisa, kamēr tā kļūst viendabīga un staipīga. Kad bļodiņa noņemta no ūdens peldes, masai var pievienot garšvielas pēc vēlēšanās.
6. Ņem formu, kur glabāsi mājas sieru. Vislabāk der taisnstūrvieda metāla forma. Ielej biezpiena masu no bļodiņas formā. Atstāj sieru istabas temperatūrā, kamēr atdzisis. Pēc tam uzliek vāciņu un liek ledusskapī pilnībā atdzesēties.
No minētajām sastāvdaļām iznāks aptuveni 600-650 g mājas siera. Biezpienu nevajag izvēlēties pārāk sausu, citādi garša neiznāks tik labs. Vislabākais variants – mājas biezpiens, nevis veikalā pirkaits. Sodu jāpievieno obligāti, jo tā kausē biezpienu. Daudzas saimnieces pievieno arī ķimenes, tad izdodas īpaši gardi.
Izmēģini un padalies ar draugiem!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Viegls un maigs mājas siers. Trīs receptes
Mājās gatavots “Mascarpone” siers labākajiem desertiem. + Vēl piecas mājas sieru receptes!
Ķimeņu siers mājas gaumē. Īsta senču recepte
Mājās gatavots kausētais siers ar baravikām
Nesaprotu – “lai bļodiņa nepieskartos ūdenim” un “bļodiņa atrodas ūdens peldē ” 😃
Dibenam.. Dibenam domāts👌😅