Gards melleņu sīrups. Noderēs desertiem un dzērieniem!

14-08-2022

Melleņu laikā var pagatavot gardu sīrupu, kuru turpmākos sešus mēnešus varēsi izmantot dažādu desertu un dzērienu pagatavošanā.

Sastāvdaļas

1 kg melleņu

200 g cukura

700 ml ūdens

Citrons pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Mellenes nomazgā, liek lielā traukā. Pārlej ar 330 ml ūdens, saspaida ogas ar dakšiņu.

Liek uz mazas uguns, karsē. Vāra 15 minūtes, tad atdzesē un izkāš caur sietiņu.

Atlikušo ūdeni sajauc ar citrona sulu, cukuru un karsē 10 minūtes.

Kad maisījums sācis sabiezēt, pievieno mellenes un patur vēl 3 minūtes.

Sīrupu atdzesē, salej pudelēs un glabā ledusskapī līdz sešiem mēnešiem.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Rabarberu un melleņu kompots ar garšvielām

Sutināti persiki un bumbieri ar melleņu sulas dzērienu

Pīrāgs ar brūklenēm vai mellenēm