Melleņu laikā var pagatavot gardu sīrupu, kuru turpmākos sešus mēnešus varēsi izmantot dažādu desertu un dzērienu pagatavošanā.
Sastāvdaļas
1 kg melleņu
200 g cukura
700 ml ūdens
Citrons pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Mellenes nomazgā, liek lielā traukā. Pārlej ar 330 ml ūdens, saspaida ogas ar dakšiņu.
Liek uz mazas uguns, karsē. Vāra 15 minūtes, tad atdzesē un izkāš caur sietiņu.
Atlikušo ūdeni sajauc ar citrona sulu, cukuru un karsē 10 minūtes.
Kad maisījums sācis sabiezēt, pievieno mellenes un patur vēl 3 minūtes.
Sīrupu atdzesē, salej pudelēs un glabā ledusskapī līdz sešiem mēnešiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Rabarberu un melleņu kompots ar garšvielām
Sutināti persiki un bumbieri ar melleņu sulas dzērienu
Pīrāgs ar brūklenēm vai mellenēm