Piedāvājam ļoti gardus salātiņus no vienkāršām un visiem pieejamām sastāvdaļām. Izdodas ļoti labi! Iederēsies gan ikdienas, gan svētku maltītē.
Lai tevi nebiedē garais sastāvdaļu saraksts: liela daļa vajadzīga mērcei, to tikai jāsajauc.
Salātus ir viegli pagatavot, turklāt sastāvdaļas var variēt pēc vēlēšanās.
Sastāvdaļas
2 kartupeļi
Puse burkāna
4 marinēti gurķi
1 sarkanais sīpols
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
150 g tītara (vai vistas) krūtiņas
1 tējkarote sinepju sēklu
30 g majonēze
1 ēdamkarote olīveļļas
60 g krēmsiera
1 tējkarote citrona sulas
Pustējkarote citrona miziņas
1 tējkarote zaļumu
Pagatavošana
Vispirms ar visu mizu novāra kartupeļus un burkānus. Dārzeņus nosusina un nomizo.
Sagriež kubiņos. Tāpat sagriež gurķus, sīpolus un kūpināto vistas vai tītara krūtiņu.
Atsevišķā traukā apvieno visas sagatavotās sastāvdaļas.
Pievieno sinepju sēklas eļļā, sāli un piparus.
Atsevišķā traukā liek krēmsieru, citrona sulu, sīki sagrieztus zaļumus, olīveļļu un majonēzi.
Visu rūpīgi samaisa un pielej mērci salātiem.
Atkal visu samaisa. Salāti gatavi, var pasniegt!
Labu apetīti!