Kartupeļi “Anna” – ļoti garšīgs ēdiens, tikai divas sastāvdaļas.
Vajadzēs cepšanas pannu, katlu, caurduri. Francijā pat iecienītas īpašas apaļas vara formas, bet derēs jebkura forma, tikai jāņem vērā, ka kartupeļus jāliek kārtām.
Sastāvdaļas
500 g kartupeļu
70 g sviesta
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, notīra, liek katliņā.
Pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj uzvārīties, vāra 3 minūtes. Ūdeni nolej, kartupeļus nedaudz atdzesē.
Sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī, pievieno sāli, piparus.
Formu ieziež ar kausētu sviestu.
Kartupeļus sagriež plānos aplīšos.
Liek formā kārtu kartupeļu, pārlej vai ieziež ar sviestu.
Visu atkārto, kamēr pietiek kartupeļu. Ja paliek pāri sviests, to pārlej kartupeļu kārtojumam.
Liek formu līdz 200-220 grādiem sakarsētā krāsnī. Cep aptuveni stundu, līdz viegli brūni.
Gatavos kartupeļus sagriež porcijas lieluma gabaliņos.
Piezīme: Receptē tiek izmantots liels daudzums sviesta, jo cepot sviests karamelizējas un veido katrā slānī gardu kraukšķīgu garozu.
Sviestu var aizstāt ar olīveļļu. Arī tas būs ļoti garšīgi.
Labu apetīti!
KARTUPEĻU ĒDIENU RECEPŠU IZLASE
Kartupeļi NAV barojoši, mītus atspēko dietoloģe Neimane. + Desmit labas receptes
Kartupeļu pankūciņas ar lasi. Lienes Zemītes recepte Baltā galdauta svētkiem
Kartupeļu biezenis ar fenheli. + Vēl piecas labas kartupeļu receptes1
Kārtainais kartupeļu sacepums ar gaļu un sēnēm. Laipni lūgti pie galda!
Krāsnī ceptu kartupeļu “sēnītes”. Lieliska ideja, kā pasniegt ierasto tupeni!
Daži knifiņi, lai izdotos paši labākie ceptie kartupelīši
Sātīgas kartupeļu pankūciņas ar malto gaļu un sīpoliem. + Vēl piecas labas receptes!
Kartupeļi ar trīs veidu sieru. Kaloriju skaitītājiem nelasīt!
Maigi kraukšķīgi kartupeļu un siera plācenīši. Fotorecepte