Pildītie pipari
Izvēlas 6 kg vienāda lieluma saldos piparus (vislabāk apaļas formas), nomazgā, iztīra sēklotni, iekšpusi apsāla un atstāj dažas stundas.
Dienu iepriekš sagatavo dārzeņu maisījumu: sīki sagriež nelielu kāpostu galviņu, 1 kg burkānu, 3—4 selerijas un tikpat daudz pētersīļu saknītes, 0,5 kg sarkano un tikpat daudz zaļo piparu. Visu samaisa, apsāla un ievieto lielā traukā, virsmu noslogo un tā atstāj pa nakti.
Nākamajā dienā nokāš izveidojušos sulu.
Saldajos piparus blīvi (lai izspiestu gaisu) iepilda dārzeņu maisījumu.
Pildītos piparus kārto traukā, pa starpām liekot sakapātas dilles un sasmalcinātas lauru lapas.
Marinādi pagatavo no 3 l galda etiķa, 3 l ūdens, 5 tējkarotēm sāls.
Visu uzvāra, atdzesē un pārlej dārzeņu maisījumam. Trauku noslogo un uzglabā sausā, vēsā vietā.