Gaļa uz sīpolu spilvena. Derēs jebkura gaļa, galvenais ir metode!

27-01-2025

Foto – Pixabay

Gaļas gatavošanas īpatnība ir tā, ka to gatavo ar lielu daudzumu sīpolu. Tādējādi gaļa iegūst īpašu garšu un aromātu.

Vienkārši pagatavojams, bet vienlaikus ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski iederas arī svētku galdam.

Sastāvdaļas

Cūkgaļas kakla karbonāde 1 kg

Sīpoli 400 g

Ķiploki 2 daiviņas

Sojas mērce 2 ēd.k.




Ābolu sidra etiķis 2 ēd.k.

Sviests 50 g

Malti melnie pipari

Sāls

Augu eļļa

Pagatavošana

Nomizojiet sīpolu un ķiploku. Sīpolu sagrieziet puskociņos, bet ķiploku – šķēlītēs.

Marinādei sajauciet sojas mērci, ābolu sidra etiķi, maltus melnos piparus un samaisiet.

Nomazgājiet gaļu, nosusiniet ar papīra dvieli un sagrieziet nelielos steikos. Katru gabaliņu ieziež ar augu eļļu, apsmērē ar ķiplokiem, nedaudz sāli, pārlej ar marinādi un nosūta uz ledusskapi marinēties uz 2-4 stundām.

Ar augu eļļu ietauko formu, vienā slānī kārto sīpolus, tad marinēto gaļu, virsū liek sviesta gabaliņus un cieši pārklāj ar foliju.

Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem pēc Celsija, 40 minūtes, noņem foliju, pārlej gaļu ar izdalījušos sulu un cep cepeškrāsnī vēl 15 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina.

Padomi: Var izmantot jebkuru gaļu.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Liellopu gaļas plovs ar rozīnēm. + Vēl piecas sātīgu ēdienu receptes vēsam laikam!

Cik kaloriju ir katra veidā gaļā? Šī tabula tev noderēs!

Februāris vēl nav galā: trīs horoskopa zīmes piedzīvos veiksmi ziemas nogalē

Kārtainie gaļas salāti ar marinētiem sīpoliem. + Vēl piecas lieliskas salātu receptes!