Gaļa ar dārzeņiem taizemiešu gaumē. Pikanti un ļoti garšīgi!

07-09-2017

5572969276_84d77fda04_z

Taizemes virtuve veidojusies, ietekmējoties no Āzijas kaimiņvalstu ēšanas tradīcijām un nedaudz arī Eiropas virtuves.

Tradicionālos taizemiešu ēdienus gatavo no dažām pamata sastāvdaļām: rīsiem, dažādiem nūdeļu veidiem, jūras veltēm, sojas mērces un bagātīga garšvielu klāsta.

Rietumu ietekme jūtama mums ierastāku dārzeņu, augļu un gaļas pielietojumā.

1465068321_9
Gaļa taizemiešu gaumē ir lieliska izvēle pusdienām nesteidzīgā dienā. Pateicoties pienam, tā izdodas ļoti maiga, bet paprika piešķir gardu aromātu. Arī sojas mērce ir obligāta sastāvdaļa: karameļu nots ļoti piestāv šim ēdienam.

Šoreiz piedāvājam pagatavot liellopu gaļas variantu, bet arī cūkgaļa ir laba izvēle. Ingveru izvēlies stingru un svaigu, 3-5 cm garu.

thai-basil-beef-5
Sastāvdaļas
300 g liellopu gaļas
2 paprikas
1 gabaliņš ingvera
2 sarkanie sīpoli
3 daiviņas ķiploka
20 ml saulespuķu eļļas
125 ml piena
2 ēdamkarotes sojas mērces
Malti melnie pipari pēc garšas
Karijs pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gaļas mīkstumu sagriež plānos stienīšos.

Iemarinē sojas mērcē un 10 ml eļļas 20 minūtes.

Kamēr gaļa marinējas, sagriež sīpolu uz pusēm pārgrieztos gredzenos, papriku gabaliņos, ingveru sarīvē uz rupjas rīves, ķiploku sasmalcina.

Sakarsē dziļu pannu, ielej atlikušo eļļu, apcep gaļu, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

Pielej pienu un sautē, kamēr piens iztvaikojis.

Pievieno papriku, ingveru, sīpolu, ķiploku un sautē uz mazas uguns 5 minūtes.

Pieliek sāli, garšvielas. 30 minūtes, un ēdiens gatavs!

Pasniedz ar rīsiem vai rīsu nūdelēm.

Šādu aromātisku un pikantu ēdienu gribēsies pagatavot vēl kādu reizi, tāpēc recepti vērts saglabāt!