Neticami maigi, mīksti, zeltaini brūni un apetītlīgi ievārījuma pīrādziņi. Var katru reizi izmantot citu ievārījumu, un tad arī garša būs pavisam atšķirīga.
Sastāvdaļas
160 ml piena
1 tējkarote ātri uzrūgstoša rauga
3,5 ēdamkarotes cukura
310 g miltu
Pustējkarote sāls
30 ml ūdens
30 ml sviesta
300 g bieza ievārījuma
1 ola
Pagatavošana
1․ Siltā pienā iemaisa raugu un 1 tējkaroti cukura. Atstāj uz 10–15 minūtēm istabas temperatūrā.
2․ Miltus izsijā, apvieno ar sāli un atlikušo cukuru.
3․ Pievieno izšķīdināto raugu, ūdeni un sasildītu sviestu. Iejauc mīkstu un elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.
4․ No mīklas izveido bumbu, liek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā.
5․ Izņem mīklu, pamīca vēl 1–2 minūtes, tad apsedz ar plēvi vēl uz 20 minūtēm.
6․ Sadala mīklu 10–12 aptuveni vienāda izmēra daļās. No katras izveido bumbiņu, liek uz galda nelielā attālumā vienu no otras un atstāj uz 15–20 minūtēm.
7․ Ņem gabaliņu mīklas un izrullē aplīti. Vidū liek 1-2 tējkarotes ievārījuma un cieši aizlipina maliņas. Tāpat izveido pārējos pīrādziņus.
Izmanto biezu ievārījumu. Ja tas būs pārāk šķidrs, tecēs ārā.
8․ Pannu izklāj ar cepamo papīru un liek uz tās pīrādziņus ar savienojuma vietu uz leju. Pārsedz ar
plēvi un atstāj vēl uz 25–30 minūtēm.
Atstāj starp pīrādziņiem pietiekami lielas atstarpes.
9․ Noņem plēvi un pārziež ar sakultu olu. Cep aptuveni 15 minūtes 200 °С.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes
Pīrādziņi ar speķi “Omas klasiskie”. + Vēl desmit labākās pīrādziņu receptes
Pīrādziņi itāļu gaumē ar olīvām un kaltētiem tomātiem. + Vēl trīs pīrādziņu receptes!
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar “picas” pildījumu
Kefīra mīklas pīrādziņi ar āboliem. + Pīrādziņu recepšu izlase!
Ātrie ābolu, siera vai šķiņķa pīrādziņi. + Vēl piecas pīrādziņu receptes!
Tautiskie pīrādziņi ar speķi + vēl 10 labas pīrādziņu receptes. Īsta pavārgrāmata!
Mini pīrādziņi ar gaļu. Tradicionāla ukraiņu recepte
Pīrādziņi moldāvu gaumē – placindas. + Vēl piecas dažādu tautu pīrādziņu receptes!