Sastāvdaļas
300 g miltu
250 g biezpiena
100 g cukura
2 olas
1 tējkarote sodas
Pagatavošana
1. Olas sakuļ ar cukuru mikserī, pievieno nedzēstu sodu, pavisam nedaudz sāls, biezpienu un rūpīgi samaisa.
2. Pievieno olu un biezpiena masai miltus un turpina maisīt, kamēr izveidojas bieza mīkla, kas līp pie rokām.
3. Rokas un darba virsmu pārkaisa ar miltiem, izņem mīklu, izrullē, pēc tam sadala gatavo mīklu 3 daļās.
4. Izrullē katru daļu 0,5-0,7 cm plāksnē, ar nelielu glāzi izgriež apļus, centrā izveido mazus aplīšus, piemēram, ar pudeles vāciņu.
5. Augu eļļu sakarsē uz vidējas uguns, apcep tajā biezpiena pončikus, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
6. Uz papīra salvetes liek gatavos pončikus, bet, kad papīrs būs uzsūcis lieko eļļu, var pēc vēlēšanās pārkaisīt ar pūdercukuru.