
Ekrānuzņēmums
Pievienojiet parastai zupai selerijas sakni – tā padarīs to nedaudz interesantāku.
Gatavošanas laiks
Kopā 35 min.
Aktīvs (nepieciešama jūsu līdzdalība) 25 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Kartupeļi 2-3 gab.
Burkāni 1 gab.
Neliela selerijas sakne ½ gab.
Sīpols 1 gab.
Malta gaļa 500 g
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Malts muskatrieksts 1 šķipsniņa
Malts ingvers ⅓ tējk.
Gaļas buljons vai ūdens 2-2½ l
Garšaugi pēc garšas
Pagatavošana
1․ Kartupeļus, burkānus un seleriju sagrieziet vidēja lieluma gabaliņos, sīpolu – mazos gabaliņos.
2․ Sasmalcināto gaļu rūpīgi sajauc ar sāli, pipariem, muskatriekstu un ingveru. Var izmantot malto jēra, liellopa, cūkgaļas vai jauktu malto gaļu.
3․ Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti, bet neapbrūnē.
4․ Ielej karstu buljonu vai ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ieber dārzeņus un vāra 10 minūtes.
5․ Pievieno katlam frikadeles, sāli un piparus. Visu kopā vāra vēl apmēram 10 minūtes.
6․ Gatavo zupu pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Frikadeļu zupa ar kuskusu. + Vēl frikadeļu zupiņu receptes!
Gaļas frikadelītes saldā krējuma mērcē. + Vēl piecas lieliskas frikadeļu receptes!
Šodien pusdienās: viegla un garda tītara frikadeļu zupa. + Zupu pavārgrāmata!
Tomātu zupa ar frikadelītēm un turku zirņiem. Sātīgi!
Viegli pikantas vistas frikadelītes jauno kāpostu lapās