Frikadeļu zupa ar selerijas sakni. + Vēl piecas sātīgu zupiņu receptes!

17-11-2024

Ekrānuzņēmums

Pievienojiet parastai zupai selerijas sakni – tā padarīs to nedaudz interesantāku.

Gatavošanas laiks

Kopā 35 min.

Aktīvs (nepieciešama jūsu līdzdalība) 25 min.




Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Kartupeļi 2-3 gab.

Burkāni 1 gab.

Neliela selerijas sakne ½ gab.

Sīpols 1 gab.

Malta gaļa 500 g

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas




Malts muskatrieksts 1 šķipsniņa

Malts ingvers ⅓ tējk.

Gaļas buljons vai ūdens 2-2½ l

Garšaugi pēc garšas

Pagatavošana

1․ Kartupeļus, burkānus un seleriju sagrieziet vidēja lieluma gabaliņos, sīpolu – mazos gabaliņos.

2․ Sasmalcināto gaļu rūpīgi sajauc ar sāli, pipariem, muskatriekstu un ingveru. Var izmantot malto jēra, liellopa, cūkgaļas vai jauktu malto gaļu.



3․ Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti, bet neapbrūnē.

4․ Ielej karstu buljonu vai ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ieber dārzeņus un vāra 10 minūtes.

5․ Pievieno katlam frikadeles, sāli un piparus. Visu kopā vāra vēl apmēram 10 minūtes.

6․ Gatavo zupu pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Frikadeļu zupa ar kuskusu. + Vēl frikadeļu zupiņu receptes!

Gaļas frikadelītes saldā krējuma mērcē. + Vēl piecas lieliskas frikadeļu receptes!

Šodien pusdienās: viegla un garda tītara frikadeļu zupa. + Zupu pavārgrāmata!

Tomātu zupa ar frikadelītēm un turku zirņiem. Sātīgi!

Viegli pikantas vistas frikadelītes jauno kāpostu lapās