Frī kartupeļi alus mīklā. Gatavo uzreiz trīskāršu porciju!

14-07-2023

Ekrānuzņēmums

Padariet ātro ēdienu vēl interesantāku, apcepot kartupelīšus aromātiskā zeltainā mīklā.

Gatavošanas laiks

Kopā: 1 stunda
Porciju skaits: 6

Sastāvdaļas

Kartupeļi 1 300 g

Augu eļļa 1-2 glāzes

Rīsu milti ¾ tases

Kukurūzas ciete ¼ glāzes

Raugs ½ tējk.

Paprika 1 tējk.

Kaltēti ķiploki ½ tējk.

Kaltēti sīpoli ½ tējk.

Kajēnas pipari 1-2 šķipsniņas

Sāls 2 tējk + pārkaisīšanai

Malti melnie pipari ½ tējk.

Gaišais alus 1-1¼ tases

Pagatavošana

1․ Nomizo kartupeļus. Sagriez šķēlēs apmēram 1 cm biezumā vai mazāk. Pagaidām ieliec tos aukstā ūdenī.

2․ Pannā vai katliņā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Lielu trauku vai cepamo paplāti pārklājiet ar papīra dvieļiem.

3․ Sajauc kopā miltus, cieti, ieraugu un visas garšvielas.

4․ Ielej glāzi alus un kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, ielej vēl vienu ēdamkaroti alus. Mīklai jābūt kā biezam krējumam.

5․ Kartupeļus nosusina ar papīra dvieļiem. Kad eļļas temperatūra sasniedz 160 °C, sāciet kartupeļus cept pa daļām, katru apmēram 5 minūtes.

6․ Gatavos frī kartupeļus pārceļ uz papīra dvieļiem ar putu karoti, lai noņemtu lieko tauku daudzumu.

7․ Palieliniet eļļas temperatūru līdz 180 ℃. Iemērciet kartupeļus mīklas masā pa dažiem un cepiet, pagriežot tos ar dakšiņu, vēl 2-3 minūtes.

Kartupeļi eļļā var salipt kopā, tāpēc uzmanīgi atdaliet tos vienu no otra.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kartupeļi frī cepeškrāsnī. Aromātiski un diētiski!

Kartupeļi frī, cepeškrāsnī gatavoti. Var droši piedāvāt arī bērniem

Perfekti kraukšķīgi, cepti kartupeļi. Bet kura garšviela ar tiem nesader?

Bekonā cepti kartupeļi. Super vienkārši, super garšīgi!