
Foto – Pixabay
Jauna recepte. Ja pamēģināsiet to vienreiz, gatavosiet to tikai šādā veidā! Pēc šīs receptes gatavots šašliks cepeškrāsnī vienmēr iznāk neticami sulīgs, maigs, zeltaini brūns un garšīgs.
Jums nebūs vajadzīgi iesmi un iesmiņi. Tas tiek pagatavots ļoti vienkārši un viegli. Ja jums nav iespēju doties pie dabas, bet vēlaties šašliku, šī recepte ir domāta tieši jums. Jūs varat izmantot jebkuru gaļu, kā piemēru izmantosim cūkgaļu.
Vajadzīgais laiks
Porcijas: 4-5
Pagatavošanas laiks: 5 stundas
Termiskās apstrādes laiks: 35 minūtes
Sastāvdaļas
Cūkgaļa (plecu daļa) 1 kg
350 g sīpolu
20 g sāls
Svaigi malti pipari
Pagatavošana
1. Pagatavošanai izvēlas cūkgaļas pleca gabalu bez kaula. Var gatavot no kakla karbonādes un šķiņķa. Galvenais, lai cūkgaļa būtu koša, sarkana un ar tauku kārtiņu.
2. Sīpolus sagriež ne pārāk plānos pusgredzenos un ievieto dziļā bļodā.
3. Sīpolus saspiediet ar roku, līdz tie izdala sulas.
4. Cūkgaļu sagriež vidēja lieluma gabalos (kā parasti šašlikam).
5. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus (piparu maisījumu). Ja patīk sāļāki ēdieni, 1 kg cūkgaļas un 350 g sīpolu pievieno 20 g sāls. Ja ēdienu sālāt maz, samaziniet sāls daudzumu.
6. Gaļu un sīpolus rūpīgi un ilgi (apmēram 5 minūtes) samaisiet ar rokām. Pārklājiet ar šķīvi, uzlieciet svaru un lieciet ledusskapī vismaz uz 5 stundām (labāk atstāt uz nakti).
7. Lieliska gaļa šašlikam ir gatava!
8. Un tālāk vienkāršs paņēmiens, kas padarīs šašliku ļoti sulīgu un mīkstu. Lielu pergamenta gabalu (tam jābūt pārklātam ar silikonu un brūnam) ievieto lielā veidnē (pusei apakšā). Izkārtojiet gaļas gabalus vienu otram blakus (bez sīpoliem).
9. Ar otru papīra pusi pārklājiet gaļu saskarē un aizlīmējiet malas. Liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180 grādu temperatūrā, uz 25 minūtēm. Slēgtās cepšanas dēļ gaļa kļūst sulīga un mīksta.
10. Kamēr šašliks cepas, pagatavojam marinētus sīpolus. Sīpolus (2 sīpolus) sagriež, pārlej ar citrona sulu (apmēram 1 ēdamkaroti), sāli, pipariem un samīca ar pirkstiem. Tad pievieno daudz sasmalcinātu garšaugu: dilles (½ pušķīša), pētersīļus (½ pušķīša) un noteikti koriandru (½ pušķīša). Samaisa, un sīpoli ir gatavi.
11. Pēc 25 minūtēm šašliku atverot, nogriež pusi pergamenta. Jāatzīmē, ka apakšā atrodas nevis gaļas sula, bet gan tauki. Visa sula paliek gabalu iekšpusē. Palieliniet temperatūru līdz 230 grādiem un cepiet vēl 10 minūtes.
12. Paskatieties, cik skaisti iznāca. Desmit minūtes augstā temperatūrā ceptie gabaliņi pārklājas ar skaistu krāsu, bet iekšpusē paliek sulīgi un mīksti.
13. Šašliku pārliek uz šķīvja, papildina ar marinētiem sīpoliem, pasniedz un bauda garšu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Vistas šašliks ar kartupeļiem, cepeškrāsnī gatavots. Kad ārā līst!
Vistas stilbiņi bekonā, cepti cepeškrāsnī. + Vēl piecas receptes!
Mājas šašliks “ziemas stilā” bez oglēm un grila. Toties burkā!