Ērkšķogu un zemeņu ievārījums. + Vēl trīs receptes!

26-07-2022

Zemeņu saldums un aromāts lieliski papildina ērkšķogu vieglo skābumiņu.

Sastāvdaļas

250 g ērkšķogu

250 g zemeņu

1 citrons

60 ml ūdens

350 – 400 g cukura

Pagatavošana

1․ Noskalo un pārlasa ogas, noņem astītes un kātiņus. No citrona izspiež divas karotes sulas.

2․ Liek zemenes katliņā un viegli saspaida. Pievieno ērkšķogas, citrona sulu un ūdeni. Liek uz nelielas uguns un vāra aptuveni 10 minūtes pēc uzvārīšanās, lai ogas kļūtu mīkstas. Bieži samaisa.

3․ Pieber cukuru un, bieži maisot, gatavo uz mazas uguns aptuveni 5 – 8 minūtes, lai kristāliņi izšķīstu.

4․ Nedaudz palielina uguni un turpina vārīt vēl 10 – 12 minūtes. Samaisa un noņem putas.

5․ Lai zinātu, vai ievārījums gatavs, uzpilina nedaudz ievārījuma uz auksta šķīvja. Pēc minūtes uzmanīgi uzspiež uz piliena: ja virsma nedaudz savelkas, ievārījums gatavs! Ja piliens izplūst, jāvāra vēl pāris minūtes.

Kamēr pārbauda gatavību, katliņu no karstuma avota noņem.

6․ Pārlej ievārījumu sterilizētā burkā un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ķeizara ievārījums no stingrām ērkšķogām un ķiršu lapu sīrupa. Neparasti!

Ērkšķogu kompots ar citām ogām vai augļiem. Interesantas garšas nianses!

Ērkšķogu un aveņu ievārījums gardām plātsmaizēm. + Trīs citu labu zaptīšu receptes

“Dzīvais” ērkšķogu ievārījums ar apelsīniem. Ogas gluži kā svaigas!

Ērkšķogu kompots ar piparmētrām “Latviešu mohito”