Cointreau liķieris ar citrusu aromātu piešķirs mērcei pikantu garšu.
Sastāvdaļas
1 apelsīns
500 g dzērveņu
125 g cukura
75 ml Cointreau liķiera
Pagatavošana
1․ Sarīvē apelsīna miziņu, neaizskarot balto daļu. Pārējo augļa daļu nevajadzēs.
2․ Apvieno visas sastāvdaļas katliņā. Ļauj uzvārīties.
3․ Nedaudz samazina karstumu, gatavo vēl 10–15 minūtes.
Ogām jābūt pārsprāgušām, bet mērcei – jāsabiezē.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Plūmju mērcīte ziemai ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Pikanti!
Piparmētru mērce gaļas ēdieniem. + Vēl piecas lielisku mērču receptes!
Pikanta avokado mērcīte. Labi garšo ar čipsiem vai sviestaizēs