Drumstalu kūka ar zemenēm. + Vēl pieci zemeņu deserti!

26-06-2021

Maiga piena un sviesta mīkla, saldskābu ogu kārtiņa un kokosriekstu skaidiņas padara šo drumstalu kūku vienkārši lielisku.

Sastāvdaļas kūkai

60 g sviesta + nedaudz pārziešanai

150 g cukura

1 ola

190 g miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

Pustējkarote sāls

120 ml piena

200 – 250 g zemeņu

Sastāvdaļas smilšu mīklas drumstalām

60 g sviesta

100 g cukura

60 g miltu

20 – 30 g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Ieziež apaļu vai kvadrātveida formu ar sviestu (platums – 20 – 22 cm).

2․ Ar mikseri sakuļ sasildītu sviestu, pievieno cukuru un olu un kuļ tik ilgi, līdz masa kļuvusi viendabīga.

3․ Apvieno miltus, cepamo pulveri un sāli, iejauc sviesta masā.

4․ Pievieno mīklai pienu un rūpīgi samaisa.

5․ Liek mīklu sagatavotā formā.

6․ Zemenes sagriež aplīšos un kārto uz mīklas.

7․ Atsevišķi saberž sasildītu sviestu, cukuru, miltus un kokosriekstu skaidiņas.



8․ Pārkaisa ogas ar pagatavotajām drumstalām.

9․ Cep kūku aptuveni 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo: tam jāiznāk no mīklas sausam.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Zemeņu kompots “Vecmāmiņas dobītes”. Fantastiski laba recepte!

Gardā zemeņu siera kūka. Bez cepšanas, gatava pusstundas laikā!

Zemeņu deserts ar maskarpones sieru

Zemeņu tiramisu. Viegli pagatavot, maz kaloriju!

Zemeņu ievārījums bez ogu karsēšanas. Varena recepte!

Torte “Zemenes šampanietī”. Burvīga zemeņu laika recepte!