Divkrāsainā krējuma tortīte. Klasiska recepte, kuru var dažādot

15-12-2017

torte


Izmēģini pagatavot divkrāsaino krējuma tortīti! Kad šis variants apgūts, dažādo to, pievienojot sasmalcinātus riekstus, rozīnes vai žāvētus augļus!

Sastāvdaļas
100 g saldkrējuma sviesta
2 olas
200 g iebiezināta piena
1 tējkarote cepamā pulvera
8 ēdamkarotes miltu
700 g krējuma, 20%
100 g pūdercukura
1 ēdamkarote kakao pulvera

Pagatavošana
Istabas temperatūrā sasildītu sviestu sakuļ ar olām. Turpinot kult, pievieno iebiezināto pienu. Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri un ar lāpstiņu iejauc masā. Mīkla iznāks līdzīga biezam krējumam. Sadala mīklu uz pusēm, vienai pievieno kakao. Samaisa.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Daļu mīklas ielej vienā formā, kas ieziesta ar augu eļļu. Otru daļu – citā formā. Ja cepeškrāsns un inventāra iespējas atļauj, var cept divus biskvītus vienlaicīgi – aptuveni 20 minūtes.

Ja divu formu nav, cep pēc kārtas vai izmanto panniņas.

Gatavos biskvītus uzmanīgi izņem no formām. kad atdzisuši nogriež maliņu (0,5–0,7 mm).

Nogriezto maliņu sadrupina atsevišķās bļodiņās.

Pēc tam rūpīgi sagriež biskvītus plakaniski divās daļās. Jāiznāk 2 tumšiem un 2 gaišiem biskvītiem!

Pagatavo krēmu – vairākas minūtes kuļ krējumu ar pūdercukuru.

Uz šķīvja kārto vienu gaišo biskvītu, pārziež ar krēmu, pārsedz ar brūno biskvītu, to arī pārziež ar krēmu. Turpina veidot torti, mainot krāsas.

Pēdējo biskvītu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar atlikušo krēmu, pārziež arī tortes sānus un pārkasia ar drupatām.

Gatavo torti liek ledusskapī, lai iesūktos krēms – aptuveni uz 4 stundām.

Iesakām krēma pagatavošanai lietot tieši pūdercukuru, jo cukurs, kas pilnībā nav izšķīdis krējumā, nepatīkami čirkstēs zobos. Drupatām var pievienot sasmalcinātus valriekstus.