![](https://www.dzivei.lv/wp-content/uploads/2025/02/ribinas.jpg)
Foto – Pixabay
Lai cūkgaļas ribiņas būtu maigas, mīkstas un viegli atdalāmas no kaula, tās ir jāmarinē.
Šis ir ļoti garšīgs, sātīgs gaļas ēdiens. Pasniedziet to svētku galdā ar jebkuru piedevu, salātiem vai mērcēm.
Sastāvdaļas
Cūkgaļas ribiņas 1300 g
Medus 1 ēd.k.
Sojas mērce 40 g
Ķiploku pulveris 1 tējk.
Malta kūpināta paprika 1 tējk.
Sinepes 1 ēd.k.
Augu eļļa 2 ēd.k.
Sāls
Malti melnie pipari
Pagatavošana
Nomazgā cūkgaļas ribiņas, nosusini ar papīra dvieli un, izmantojot naža galu no malas, noņem plēvi.
Bļodiņā sajauc ķiplokus, maltus melnos piparus, papriku, augu eļļu, nedaudz sāls, samaisa un ar rokām labi iemaisa gaļā.
Atstāj malā uz 40 minūtēm.
Marinādei sajauc medu, sojas mērci, sinepes, samaisa un ar šo marinādi pārlej ribiņas tā, lai tā izklātos pa visu gaļu, un liek cepšanas formā.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 55-60 minūtes, līdz tās kļūst zeltainas. Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Padomi
Ribas var atstāt marinēties 3-5 stundas.
Izmantojiet jebkura veida sinepes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ribiņas meksikāņu gaumē. + Vēl piecas idejas gaļas ēdieniem!
Skābētu kāpostu zupa ar cūkas ribiņām poļu gaumē. + Vēl piecas ziemīgas zupiņas!