Atsvaidzinošs citronu saldējums lieliski garšo karstā laikā. To var pasniegt atsevišķi vai sajaukt ar dzirkstošo vīnu, lai iegūtu vieglu kokteili.
Sastāvdaļas
6 citroni
225 g cukura
250 ml ūdens
Pagatavošana
1․ Ar smalku rīvi noņem citroniem miziņu. Izpiež sulu.
2․ Cukuru apvieno ar ūdeni, uzvāra un maisot karsē 2–3 minūtes.
3․ Sīrupam pievieno miziņas un citrona sulu, samaisa. Pilnībā atdzesē un liek ledusskapī uz 1–2
stundām.
4․ Pārlej aiztaisāmā plastmasas maisiņā un liek saldētavā uz 1 stundu.
5․ Pēc stundas sakuļ smalcinātājā un liek atpakaļ saldētavā uz 40 minūtēm. Atkārto visu vēl 5–6 reizes,
kamēr sorbets sacietē.
Ja beigās palikuši lieli ledus kristāli, atkal sakuļ un liek saldētavā vēl uz 1 stundu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Zemeņu saldējums bez piena jeb sorbets. Lieliska ideja!
Šodien – saldējuma diena! Mājas saldējuma pamata recepte
Mazkaloriju aveņu un jogurta saldējums
Kefīra saldējums, mājās gatavots. Šī recepte ir īsts atradums tievētājiem!