Cēzara salāti vegānu gaumē. + Vēl piecas populāro salātu receptes!

29-01-2025

Publicitātes foto

Lai godam nosvinētu vegānā janvāra noslēgumu, “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits un uztura speciāliste Madara Meiere sagatavojuši receptes, kas būs pa spēkam katram. Piemēram, vegāniskais Cēzaru salātu variants pārsteigs ar bagātīgu garšu un kraukšķīgām piedevām.

Vegāniskie Cēzara salāti ar avokado un vegāniskajiem nagetiem

2 porcijām / Viegli




Sastāvdaļas

Salātiem

● 400 g turku zirņu
● 1 galviņa romiešu salātu
● 2 nogatavināti avokado
● 240 g vegānisko nagetu
● 1 tējkarote ķiploku pulvera
● 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
● 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
● 30 g grauzdētu mandeļu
● 2 ēdamkarotes olīveļļas
● sāls pēc garšas
● pipari pēc garšas



Vegāniskajai Cēzara mērcei

● 60 ml turku zirņu akvafabas (šķidrums no bundžas)
● 2 daiviņas ķiploku
● 2 ēdamkarotes citronu sulas
● 2 tējkarotes Dižonas sinepju
● 2 tējkarotes kaperu
● 100 ml augu eļļas



Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un cep vegāniskos nagetus 8 minūtes, līdz tie kļūst kraukšķīgi.

2. Turku zirņus noskalo, nosusina un samaisa ar olīveļļu, sāli, kūpinātās paprikas, saldās paprikas un ķiploku pulveri. Izklāj cepamajā traukā un cep apmēram 15 minūtes, līdz zirņi kļūst kraukšķīgi.

3. Ķiplokus sasmalcina, pievieno kaperus, citronu sulu, Dižonas sinepes, akvafabu un augu eļļu, visu sablendē līdz viendabīgai masai.

4. Grauzdētās mandeles sasmalcina un noliek malā.

5. Lielā bļodā liek sasmalcinātus romiešu salātus, pievieno kubiņos sagrieztus avokado un ceptos turku zirņus. Sagriež ceptos nagetus un pievieno salātiem.

6. Visu sajauc, pievieno sāli, piparus un mērci. Pasniedzot pārkaisa ar grauzdētajām mandelēm.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Cēzara salāti. Slaidā versija + vēl trīs receptes!

Labākā mērcīte Cēzara salātiem. + Vēl piecas mērču receptes!

Cēzara salāti lavašā. Gardāku uzkodu nevar iedomāties!

Salāti “Cēzars brīvdienās”. Lieliska recepte, ja ciemos iegriežas draugi!

Cēzara salāti ar tītara gaļu