
Foto – Pixabay
Paaugstināts holesterīna līmenis – mūsdienās šāda diagnoze nav nekāds retums. Galvenais tās rašanās cēlonis ir mūsu pasīvais, neveselīgais dzīvesveids un uzturs.
Holesterīna līmeņa pazemināšanai ieteicams lietot šādas receptes.
1. 300 g notīrītu ķiploku daiviņu sarīvē uz smalkās rīves. Iegūto masu liek stikla burkā, pievieno 3 citronu sulu un samaisa. Lieto pa tējkarotei reizi dienā pēc ēšanas, atšķaidītu glāzē ūdens. Pirms lietošanas līdzeklis jāsakrata vai jāizmaisa. Uzglabā ledusskapī.
2. Sajauc vienādās daļās vilkābeles tinktūru un 20% propolisa ekstraktu (pārdod aptiekā). Maisījumu lieto pa 20–30 pilieniem 2–3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.
3. Katru dienu pusstundu pirms ēšanas izdzer glāzi bērzu sulas (svaigu vai konservētu). Ārstēšanās kurss – 4–6 nedēļas. Pēc 2 nedēļu pārtraukuma kursu var atkārtot.
4. Sajauc 5 ēdamkarotes šaurlapu kazrožu ziedu un lapu, ēdamkaroti bērza lapu, 2 ēdamkarotes divšķautņu asinszāles un ēdamkaroti māteres lakstu.
Ēdamkaroti sasmalcinātā maisījuma aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina 20 minūtes, tad izkāš. Dzer tējas vietā ēdienreižu starplaikos pa 2–3 glāzēm, saldinātu ar medu.