Ļoti gards deserts no veseliem cepumiem, kas piesūcināti ar šokolādes krēmu, vaniļas un ruma aromātu. Vācijā šādu torti dēvē par “Auksto suni”, jo, izņemot no ledusskapja, uz tās virsmas parādās kondensāta pilieni, kas to padara līdzīgu suņa degunam!
Sastāvdaļas
300 g tumšās šokolādes
200 g piena šokolādes
160 ml trekna saldā krējuma
120 ml kokosriekstu sviesta
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Mazliet ruma pēc vēlēšanās
120 g cepumu
Pagatavošana
1․ Šokolādi sasmalcina un liek katliņā kopā ar saldo krējumu un kokosriekstu sviestu. Pastāvīgi maisot, izkausē uz mazas uguns.
2․ Kad masa kļuvusi viendabīga, noņem no karstuma avota. Pievieno vaniļas ekstraktu un rumu.
3․ Taisnstūrveida silikona formas apakšā ieklāj plānu kārtu šokolādes krēma.
4․ Vienā kārtā liek cepumus. Seko līdzi, lai tie cieši nepiespiestos pie formas malām, bet būtu no tām nelielā attālumā.
5․ Ieziež cepumus ar šokolādi un turpina ar pārējām kārtām tā, lai augšpusē arī būtu krēms.
6․ Gatavo torti pārklāj ar šokolādes glazūru un liek ledusskapī uz 10–12 stundām. Rūpīgi izņem no formas.
7․ Pasniedzot sagriež plānos gabaliņos.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS TORTĪTES BEZ CEPŠANAS!
Augļu torte ar jogurtu un biezpienu. Bez cepšanas!
Jogurta torte ar ogām “Vieglais kārums”. + Vēl piecas tortītes bez cepšanas!
“Napoleona” kūka bez cepšanas. + Vēl trīs “napoleonu” receptes!
Cepumu torte ar šokolādes glazūru. + Vēl desmit kūkas bez cepšanas!
Torte ar vārītu iebiezināto pienu, riekstiem un datelēm. Bez cepšanas!