Cepumu torte “Aukstais suns”. + Vēl piecas tortītes bez cepšanas!

17-11-2020

Ļoti gards deserts no veseliem cepumiem, kas piesūcināti ar šokolādes krēmu, vaniļas un ruma aromātu. Vācijā šādu torti dēvē par “Auksto suni”, jo, izņemot no ledusskapja, uz tās virsmas parādās kondensāta pilieni, kas to padara līdzīgu suņa degunam!



Sastāvdaļas

300 g tumšās šokolādes

200 g piena šokolādes

160 ml trekna saldā krējuma

120 ml kokosriekstu sviesta

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Mazliet ruma pēc vēlēšanās

120 g cepumu

Pagatavošana

1․ Šokolādi sasmalcina un liek katliņā kopā ar saldo krējumu un kokosriekstu sviestu. Pastāvīgi maisot, izkausē uz mazas uguns.

2․ Kad masa kļuvusi viendabīga, noņem no karstuma avota. Pievieno vaniļas ekstraktu un rumu.

3․ Taisnstūrveida silikona formas apakšā ieklāj plānu kārtu šokolādes krēma.

4․ Vienā kārtā liek cepumus. Seko līdzi, lai tie cieši nepiespiestos pie formas malām, bet būtu no tām nelielā attālumā.

5․ Ieziež cepumus ar šokolādi un turpina ar pārējām kārtām tā, lai augšpusē arī būtu krēms.

6․ Gatavo torti pārklāj ar šokolādes glazūru un liek ledusskapī uz 10–12 stundām. Rūpīgi izņem no formas.

7․ Pasniedzot sagriež plānos gabaliņos.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS TORTĪTES BEZ CEPŠANAS!

Augļu torte ar jogurtu un biezpienu. Bez cepšanas!

Jogurta torte ar ogām “Vieglais kārums”. + Vēl piecas tortītes bez cepšanas!

“Napoleona” kūka bez cepšanas. + Vēl trīs “napoleonu” receptes!

Cepumu torte ar šokolādes glazūru. + Vēl desmit kūkas bez cepšanas!

Torte ar vārītu iebiezināto pienu, riekstiem un datelēm. Bez cepšanas!