Cepumiņi ar biezpiena pildījumu. + Vēl piecas kārumu receptes!

25-01-2021

Vēlies kādu kārumiņu, ko pasniegt pie tējas vai kafijas? Izmēģini maigos, sulīgos biezpiena cepumiņus.

Sastāvdaļas mīklai

80 g sviesta

150 cukura

1 ola

Šķipsniņa sāls

4 ēdamkarotes krējuma

400 g miltu

1 ēdamkarote 9% etiķa

Pustējkarote sodas

Sastāvdaļas pildījumam

300 g biezpiena

1 ola

1–2 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

1 ēdamkarote miltu

1 ēdamkarote krējuma

1 ēdamkarote augu eļļas

1 ēdamkarote ūdens

Pūdercukurs pēc garšas


Pagatavošana

1․ Sasildītu sviestu sakuļ ar cukuru, pēc tam pievieno olu un šķipsniņu sāls. Pēdējo pievieno krējumu.

2․ Izsijā miltus. Pievieno tiem ar etiķi dzēstu sodu un šķidro sviesta maisījumu. Ātri iejauc mīkstu mīklu.

3․ Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30–40 minūtēm.

4․ Biezpienu izberž caur sietu. Olas baltumu sakuļ ar cukuru un sāli. Sajauc visu ar miltiem un krējumu.

Ja biezpiens ļoti mitrs, krējumu var nepievienot.



5․ Liek pusi mīklas uz miltiem pārkaisīta galda. Izrullē plātni aptuveni ½ cm biezumā.

6․ Ar glāzes vai formiņas palīdzību izgriež no mīklas aplīšus ar diametru 9–10 cm.

Atgriezumus samīca, atkal izrullē un atkal izspiež aplīšus.

7․ Uz katra aplīša no vienas puses ar karoti liek biezpiena pildījumu.

8․ Pārklāj pildījumu ar otru mīklas pusi un viegli piespiež ar roku vai nazi. Malas sastiprināt nevajag.

9․ Pagatavo cepumiņus arī no atlikušās mīklas un pildījuma.

10․ Liek cepumus uz pannas, kas ieziesta ar sviestu. Pārziež ar dzeltenumu, kas sakults ar nelielu daudzumu ūdens.

11․ Cep aptuveni 25 minūtes 180 °С temperatūrā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Jaungada cepumi “Citronu pārsliņas”. + Vēl piecas gardu cepumiņu receptes!

FOTORECEPTE: Citronu un kefīra cepumi tievētājiem

Cepumiņi, gatavoti ar gaļas maļamās mašīnas palīdzību “Sveiciens no bērnības”

Cepumi “Žagariņi” no kefīra mīklas. Viegli un garšīgi!

Cepumi “Austiņas” ar “Nutella” krēmu. Ļoti vienkārša receptīte!