Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes olīveļļas
1,5 tējkarotes paprikas
100 g Parmezāna siera
¾ tējkarotes sāls
½ tējkarote ķiploku sāls
6 lieli kartupeļi
¼ tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
1. Notīra un nomazgā kartupeļus.
2. Sagriež kartupeļus nelielos kubiņos.
3. Liek kartupeļus cepamajā formā vai vienkārši uz pannas.
4. Pārlej ar olīveļļu.
5. Nelielā bļodiņā sajauc sāli, piparus, ķiploku sāli un paprika.
6. Uz smalkas rīves sarīvē Parmezāna sieru.
7. Pievieno Parmezānu garšvielu maisījumam.
8. Pārkaisa garšvielas kartupeļiem un kārtīgi izmaisa.
9. Cep aptuveni 45 minūtes.
Labu apetīti!