Aromātiskos kartupelīšus ar garšaugiem un desiņām Andalūzijas gaumē pagatavot ir vienkārši un ātri – laiks vajadzīgs tieši tik, cik kartupeļu izcepšanai.
Desiņas vislabāk izvēlēties čorizo – tās piešķirs patīkamu garšu un autentisku noskaņu.
Sastāvdaļas 2 porcijām
2 ēdamkarotes augu eļļas
500 g kartupeļu
4 cepamdesiņas
1 daiviņa ķiploka
100 g Padronas piparu
Sāls pēc garšas
Piparu maisījums pēc garšas
40 olīves
Timiāns
1 zariņš pētersīļu
Mērcei
100 g krējuma
1 tējkarote maltas sarkanās paprikas
1 šķipsniņa ziras
Sāls, svaigi maltu piparu maisījums pēc garšas
½ citrona
1 daiviņa ķiploka
Pagatavošana
Ēdiena gatavošanu var sākt ar mērci. Sajauc visas sastāvdaļas (krējumu var aizstāt ar jogurtu), pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus, puscitrona sulu un rīvētu miziņu.
Kartupeļus, vēlams, jaunos ar visu miziņu, rūpīgi nomazgā. Kartupeļus sagriež prāvās daiviņās, Padronas piparus – uz pusēm.
Dziļā pannā sakarsē eļļu, apcep desiņas, liek tās uz šķīvja.
Tajā pašā pannā līdz gatavībai cep kartupeļus, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārkaisa ar timiāna lapiņām.
Liek pie kartupeļiem desiņas, piparus, olīvas un kaperus. Visu kopā apcep vēl dažas minūtes, desiņām jāsasilst. Pašās beigās pieliek sīki sagrieztu ķiploka daiviņu.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, krējuma mērci un glāzi sausa sarkanvīna!