Receptes īpašā rozīnīte – citrona sula un oregano. Tieši šīs piedevas piešķir dārzeņiem Vidusjūrai raksturīgo aromātu.
Sastāvdaļas
1400 g kartupeļu
5 daiviņas ķiploka
2 citroni
¾ glāzes dārzeņu buljona
¾ glāzes olīveļļas
2 tējkarotes kaltēta oregano
1 tējkarote garšvielu gaļas ēdieniem
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
¼ pušķīša pētersīļu
Pagatavošana
1․ Kartupeļus nomizo. Sagriež gareniski prāvās daiviņās.
2․ Sasmalcina ķiplokus. No citroniem izspiež sulu.
3․ Sajauc buljonu, eļļu, citrona sulu, ķiplokus, oregano, gaļas garšvielu, sāli un piparus.
4․ Liek kartupeļus cepšanas formā. Pārlej ar buljonu un samaisa.
5․ Cep aptuveni 40 minūtes 200 °C temperatūrā. Katru gabaliņu apgriež otrādi un gatavo vēl tikpat ilgi.
6․ Pasniedzot cepeškrāsnī ceptos kartupeļos pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Zeltaini brūni apcepti kartupelīši ar trīs veidu pipariem. + Vēl piecas ceptu kartupeļu idejas!
Ar sēnēm cepti kartupeļi. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata
Cepti kartupelīši ar garšaugiem un desiņām Andalūzijas gaumē
Cepti kartupelīši ar sinepju-medus mērci. + Vēl desmit lieliski ēdieni ar latviešu mīlēto tupeni
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar linsēklām. Lolitas Neimanes recepte
Lauku gaumē cepti kartupeļi ar lasīti un garšaugu mērci “Vīra sapnis”