Cepti kartupeļi ar rozmarīnu un olām

19-06-2019

Sastāvdaļas 2 porcijām

450 g miltainu kartupeļu 1 tējk. olīveļļas 2 ķiploka daiviņas svaiga rozmarīna zariņš vai 1 tējk. kaltēta rozmarīna 2 olas

Kartupeļus sagriež 1 cm platos salmiņos, sajauc ar olīveļļu, rozmarīnu un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Labi sakrata. Uz cepampannas liek cepamo papīru uzber kartupeļus, cep cepeškrāsnī 200 °C 35 minūtes.

Kartupeļu vidū izveido divas saliņas, kurās iesit olas, vēl uz 3 minūtēm ievieto cepeškrāsnī.

l porcija sātīga un lēta ēdiena — 260 kcal)

Piezīme: kartupeļu frī bez taukvielām var izcept, ja kartupeļu salmiņus sajauc ar saputotu olu baltumiem un cep, kā iepriekš minēts.