Cepti āboli putotos olu baltumos mīkstā biskvīta “gultiņā”

20-09-2018

abols

Sastāvdaļas
4 āboli
4-5 olu baltumi
125 cukura
125 ūdens
100-150 g biskvīta
4-5 ēdamkarotes augļu vai ogu sīrupa

Pagatavošana
Ābolus nomazgā, nomizo un izgriež serdes, ieliek ūdenī, kurā iebērts mazliet sāls un cukura, un vāra, līdz āboli kļūst mīksti, bet neļauj tiem pārvārīties.

Uz porciju pannām liek sagrieztas, platas biskvīta sloksnes, virsū liek vārītos ābolus, pārklāj tos ar saputotu olu baltumu un sīrupa masu (vispirms samaisa vienādu daudzumu cukura un ūdens un izvāra sīrupu).

Olu baltumus saputo, bet pēc tam, turpinot putošanu, tievā strūkliņā ielej tajos karsto cukura sīrupu.

Avots: AllRecipes