Jebkuras uzreiz cepamas sēnes (bet var cept arī vārītās) var pagatavot kā gardu uzkodu vai piedevu pie gaļas.
Lūk, vienkārša recpete!
Sastāvdaļas
500 g svaigu vai vārītu sēņu
1 pušķītis pētersīļu zaļumu
2 daiviņas ķiploka
50 ml 5% etiķa (jebkāda)
Sāls, malti pipari
100 ml augu eļļas
Pagatavošana
Sēnes apcep uz pannas zeltaini brūnas.
Sēnes liek kārtām platā traukā un vēl karstas pārkaisa ar sāli, pipariem, sakapātu ķiploku un pētersīļu maisījumu, apslaka ar etiķi.
Var pasniegt uzreiz, siltas un kraukšķīgas sēnītes, bet var arī atdzesēt un uzglabāt ledusskapī dažas dienas.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
1. MARINĒTAS SĒNĪTES PIECĀS MINŪTĒS
2. SĒŅU SOĻANKA ZIEMAS KRĀJUMIEM