Ceptas sēnes ar ķiplociņu. Lieliska uzkoda vai piedeva gaļai

24-09-2019

Jebkuras uzreiz cepamas sēnes (bet var cept arī vārītās) var pagatavot kā gardu uzkodu vai piedevu pie gaļas.

Lūk, vienkārša recpete!

Sastāvdaļas

500 g svaigu vai vārītu sēņu

1 pušķītis pētersīļu zaļumu

2 daiviņas ķiploka

50 ml 5% etiķa (jebkāda)

Sāls, malti pipari

100 ml augu eļļas

Pagatavošana

Sēnes apcep uz pannas zeltaini brūnas.

Sēnes liek kārtām platā traukā un vēl karstas pārkaisa ar sāli, pipariem, sakapātu ķiploku un pētersīļu maisījumu, apslaka ar etiķi.

Var pasniegt uzreiz, siltas un kraukšķīgas sēnītes, bet var arī atdzesēt un uzglabāt ledusskapī dažas dienas.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

1. MARINĒTAS SĒNĪTES PIECĀS MINŪTĒS

2. SĒŅU SOĻANKA ZIEMAS KRĀJUMIEM

3. SĒNES AUKSTĀ MARINĀDĒ