Cepelīni ar gaļu. Tu jau sen meklēji šo recepti!

12-02-2019

cepelini

Ja vēlies pārsteigt mājiniekus un viesus ar kaut ko oriģinālu, pagatavo cepelīnus ar gaļu! Pildījums var būt arī cits, piemēram, siers, dārzeņi vai sēnes.

Sastāvdaļas
1,5 kg kartupeļu
3 sīpoli
400 g liellopa gaļas
1 ola
100 g speķa
1 ēdamkarote citrona sulas
20 g cietes
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Notīra kartupeļus un sīpolus.

1/4 kartupeļu novāra gatavus.

Samaļ gaļu, speķi un pusi sīpola.

Maltajai gaļai pievieno olas, sāli, piparus un visu rūpīgi izmīca.

Atlikušos kartupeļus un sīpolus sarīvē uz smalkas rīves.

Nospiež kartupeļu masu caur marli, tai pievieno citrona sulu un vārītos, saspaidītos kartupeļus.

Maisījumam pievieno sāli, piparus, rūpīgi izmīca.

Sadala kartupeļu mīklu daļās. Katras daļas centrā liek nelielu daudzumu maltās gaļas, veido cepelīnus.

Ūdenim pievieno sāli un cieti, kas izšķīdināta aukstā ūdenī.

Cepelīnus uzmanīgi ielaiž verdošā ūdenī un vāra uz mazas uguns 20 minūtes.

Avots: “WomanWay”