Tuvojas Lieldienas, kas jau izsenis ir tradīcijām bagāti svētki. Lai arī katrā mājā tos mēdz godāt atšķirīgi, svētku maltīte ir neiztrūkstoša Lieldienu sastāvdaļa. Latvijas gardāko stāstu stāstniece un Rimi gardēde Ilze Jurkāne dalās ar savas ģimenes receptēm, bez kurām viņas Lieldienas nebūtu iedomājamas.

Publicitātes foto
Burkānu salāti pavasara svaigumam
Lieldienu zaķis, tāpat kā olas, ir seni simboli, kas pirmo reizi minēti 1555. gadā. Lai pacienātu Lieldienu vēstnesi – zaķi, svētkos nedrīkst aizmirst arī par burkāniem.
Sastāvdaļas
• 400 g burkāni
• 3 apelsīni
• Sāls, pipari, cukurs, kanēlis – viss pa ½ tējk.
Pagatavošana
Burkānus sarīvē. Apelsīnus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Bļodā savieno ar burkāniem. Pievieno garšvielas.