Burkānu salāti ar rozīnēm un āboliem. + Vēl piecas burkānu salātu receptes!

11-03-2025

Ekrānuzņēmums

Salāti iznāk sulīgi un kraukšķīgi, ar patīkama salduma un skābuma notīm.

Pagatavošanas laiks

Kopā 1 st. 45 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Rozīnes 70-80 g

Burkāni 3-4 gabaliņi

Saldskābs ābols 1 gab.

Olīveļļa 1 ēd.k.

Svaiga citrona sula 1 ēd.k. karote

Sāls pēc garšas

Cukurs pēc garšas

Pētersīļi vai citi garšaugi daži zariņi




Sagatavošana

1․ Mērcē sultānus siltā ūdenī 15 minūtes. Notecina visu šķidrumu, nosusina.

2․ Uz rīves rīvē rupjā rīvē sarīvē burkānu un nomizotu ābolu.

3․ Bļodā sajauc sagatavotās sastāvdaļas ar eļļu, citrona sulu, sāli un cukuru.

4․ Nosedz ar plēvi vai vāku un atstāj ledusskapī uz pusotru stundu. Pasniedzot pievieno nedaudz garšaugu.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinētu kolrābju un burkānu salātiņi. Ēd tūlīt vai uzglabā ilgāk!

Burkānu salāti ar “Suluguni” sieru un ķiplociņu

Burkānu salātiņi ar olu “Jebkurā laikā”

Burkānu, apelsīnu un ābolu salāti “Spirgtums”

Kārtainie liellopa gaļas salāti ar korejiešu burkāniem un zirnīšiem. + Vēl desmit salātu receptes!