
Foto – Pixabay
Burkāni nav kaprīzs sakņaugs, bet reizēm raža ir niecīga vai burkāni – greizi. Lai tā nenotiktu, izmēģiniet šo recepti! Burkāni izdosies skaisti, lieli un saldi.
Pirms burkānu sēšanas svarīgi pareizi sagatavot dobi. Tāpēc glāzē ūdens izšķīdina 3 g kālija permanganāta.
Iegūto šķīdumu ielej 10 l tilpuma spainī, izmaisa un ar lejkannas palīdzību kārtīgi salaista topošo dobi. Tādējādi tiek veikta dažādu kaitēkļu profilakse.
Kad dobe gatava, tajā sēj burkānus. Ja laikapstākļi ir nepastāvīgi, dobi apsedz ar agroplēvi līdz sēklu sadīgšanai. Tomēr tas ļoti atkarīgs no laikapstākļiem.
Pēc pirmo dīgstu parādīšanās tos uzreiz izretina, negaidot sakņu izaugšanu, lai mazāk traumētu augus.
Pēc izretināšanas aplaista dobi ar parastu ūdeni un pēc pusstundas aplaista ar šķidru mēslojumu – to gatavo no kālija permanganāta šķīduma, kas pagatavots tāpat kā iepriekš, kā arī 3 g borskābes, kas izšķīdināta atsevišķā traukā. To pielej spainī ar šķīdumu. Visu sajauc un aplaista burkānu dobi.
Pateicoties boram, burkāni aug ātri, kļūst lielāki – vispār aug kā traki!
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
Kā iegūt lielisku tomātu ražu. Trīs kļūdas, kuras nepieļaut audzēšanā!
Melone tavā mazdārziņā. Izrādās, nav sarežģīti!
Zemenes bez ķīmijas. Kā palīdz ķiploki un pienenes?
Borskābi pārdod tikai uz receptēm.