Brokastu omlete ar mocarellu un tomātiem

04-05-2018

omlete5

Sastāvdaļas
3 olas
4 ķirštomātiņi
20 g sviesta
50 g mocarella
20 g svaiga bazilika
Olīveļļa pēc garšas
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Olas sajauc ar sāli un pipariem.

2. Uz pannas sviestā nedaudz pasutina tomātus un pārlej ar olām. Pēc sekundēm 20 pārlej ar mocarellu, sagriež bazilika lapiņas un noņem no uguns.

3. Uz vienu minūti atstāj pannu atdzist, pēc tam pievieno olīveļļu un pasniedz.

Padoms
Šī ir slaveno kaprēzes salātu un Neapoles picas “olu versija”. Tomātiem, mocarellas sieram un svaigajam bazilikam noteikti jābūt augstas kvalitātes produktiem.

Olas šai omletei tāpat kā lielākajai daļai “plakano omlešu” jāsajauc ar dakšiņu nevis jāsakuļ putās ar putojamo slotiņu.

Pēc sajaukšanas izdodas precīzāka, staipīgāka un neviendabīgāka tekstūra.