Šīs mīkstās un maigās mīklas maizītes ar saldu pildījumu ir ļoti gardas.
Porciju skaits 8
Mīklas sastāvdaļas
Sausais raugs
5 g
Ūdens 140 ml
Milti 500 g
Sāls 5 g
Cukurs 75 g
Sviests 75 g
Skābais krējums 100 g
Pildījuma sastāvdaļas
Biezpiens 350-400 g
Cukurs 70-80 g
Olas 2-3 gab.
Skābais krējums 1-2 ēd.k.
Pagatavošana
1․ Sajauc raugu ar siltu ūdeni. Ļauj nostāvēties 5 minūtes un vēlreiz samaisa.
2․ Pievieno 4-5 ēdamkarotes miltu. Izmaisa, lai izveidotos diezgan biezs maisījums.
3․ Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā apmēram 2 stundas. Šajā laikā mīkla vispirms pacelsies un pēc tam sāks kristies.
4․ Vispirms sajauc atlikušos miltus ar sāli un cukuru un tad samaisa ar izkausētu sviestu un skābo krējumu.
5․ Pievieno ieraugu miltu maisījumam un iejauc elastīgu mīklu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uzrūgt 20-25 minūtes.
6․ Vēlreiz izmīca mīklu, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 1 stundu.
7․ Sadala mīklu 14-16 aptuveni vienādās daļās. Izveido bumbiņās un atstāj zem folijas uz 10 minūtēm.
8․ Katru mīklas gabaliņu saplacina un izlīdzina vai izrullē līdz aptuveni 1 cm biezumam. Liek uz pergamenta loksnes un atstāj uz 20-30 minūtēm, lai mīklas paceltos.
Atstāj atstarpi starp mīklas gabaliņiem.
9․ Samaisa biezpienu ar cukuru, vienu olu un skābo krējumu. Ja vēlaties iegūt vienmērīgāku un viendabīgāku maisījumu, sakuļ to ar iegremdējamo blenderi.
10․ Pārējās olas saputo ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.
11․ Katras sagataves centrā, piespiežot to ar glāzes apakšdaļu, izveido iedobi. Apsmērē ar olu un liek
virsū pildījumu.
12․ Cep biezpiena maizītes apmēram 10-15 minūtes 220-230°C temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gaisīga un maiga biezpienmaize. Divas receptes – ar mannu un bez tās
Medus biezpienmaize. + Vēl piecas biezpienmaižu receptes!
Biezpienmaizīte ar dubultu pildījumu. Varen laba recepte + vēl piecas idejas!
Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!
Karaliskā biezpienmaize. Recepte, kuru vērts saglabāt!