Biezpienmaizītes ar magonēm. Oriģināla recepte

08-12-2017

1472331219_14

Biezpiena un magoņu apvienojums nav pati parastākā kombinācija, bet garšo patiešām labi! Piedāvājam vienkāršu smilšu mīklas, maiga biezpiena un magoņu pīrāga recepti. Lai gan to pagatavot ir elementāri, izskatās fantastiski, bet garšo vēl labāk.

Sastāvdaļas
100 g sviesta
200 g cukura
3 olas
Vaniļa pēc garšas
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g miltu
500 g biezpiena
120 g magoņu
2 ēdamkarotes cietes

Pagatavošana
Lai pagatavotu pamatni, saberž vienu olu ar 50 g cukura, pēc tam pievieno sasildītu sviestu.

Citā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un pieber olu maisījumam.

Iekauc mīklu un liek cepamajā formā, kurā ieklāts pergaments.

Mīklu vienmērīgi izlīdzina un izveido uz augšu uzliektas maliņas. Uz pusstundu ieliek ledusskapī.

Pa to laiku var pagatavot pildījumu.

Magones uz 20 minūtēm pārlej ar karstu ūdeni. Ūdeni nolej ar sietiņa palīdzību. Magones izberž caur sietiņu vai sablendē. Pievieno cieti un atlikušo cukuru un olas.

Sajauc un sadala iegūto masu divās daļās, vienai jābūt aptuveni 120-150 g lielākai. Mazākajā daļā iejauc magones un samaisa. Ja viens no pildījumiem izdevies biezāks, pievieno nedaudz krējuma, lai iegūtu maigu konsistenci.

Izņem no ledusskapja cepamo formu un pēc kārtas liek tajā pa vienai kārtai pildījuma ar magonēm un bez, sākot ar centru.

Pildījums pats izplūdīs pa mīklu, veidojot skaistu zīmējumu. Kad viss pildījums būs uzlikts, formu viegli sakrata, lai pildījums izplūstu vienmērīgi. Ar koka iesmiņu ievelk stariņus no malām uz centru.

Biezpienmaizi cep stundu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Atdzesē un tikai tad izņem no formas.

Izmēģini! Ja garšoja, padalies ar draugiem!

1 komentārs

  1. Anonīms 30.01.2017 4:34 pm - Atbildēt

    un kur te pazuda biezpiens?