Biezpienmaizīte ar dubultu pildījumu. Varen laba recepte + vēl piecas idejas!

31-05-2021

Maigs biezpiens vai sulīgs magoņu pildījums? Šīs gaisīgās bulciņas apvieno abus variantus!

Sastāvdaļas mīklai

2 tējkarotes ar kaudzīti sausā rauga

300 ml piena

4 ēdamkarotes cukura

5–6 glāzes miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

1 ēdamkarote cietes

Pustējkarote sāls

3 olas

1 tējkarote vaniļas

100 ml augu eļļas

1 olas dzeltenums

Sastāvdaļas magoņu pildījumam

70 g magoņu

100 ml piena

3 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote sviesta



Sastāvdaļas biezpiena pildījumam

300 g biezpiena

120 ml saldā krējuma (33%)

1 ola

3 ēdamkarotes cukura

2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

1․ Sajauc raugu ar pienu un 2 ēdamkarotēm cukura. Apsedz ieraugu ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm.

2․ Pusi miltu izsijā kopā ar cepamo pulveri un cieti, sajauc ar sāli un atlikušo cukuru.

3․ Ar putojamo slotiņu olas sakuļ ar vaniļas cukuru. Pielej ieraugam eļļu un olas, samaisa.

4․ Pievieno šķidrajām sastāvdaļām miltu maisījumu, rūpīgi izmaisa. Pakāpeniski pieber atlikušos miltus, iejaucot mīkstu, nedaudz lipīgu mīklu.

5․ Saveļ mīklu bumbā, liek bļodā, pārsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā uz 60 – 90 minūtēm.

6․ Pagatavo pildījumu. Magoņu sēkliņas vairākas reizes noskalo aukstā ūdenī, liek katliņā, pārlej ar pienu.

7․ Vāra magones pienā uz mazas uguns 40–60 minūtes, periodiski samaisot. Kad magones uzsūkušas visu šķidrumu, noņem no uguns.

8․ Nedaudz atdzisušās magones sablendē, sajauc ar cukuru un sasildītu sviestu.

9․ Apvieno biezpienu ar saldo krējumu, olu, parasto un vaniļas cukuru, visu sablendē viendabīgā masā.

10․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °С. Pannu izklāj ar cepamo papīru.

11․ Uzrūgušo mīklu apmīca un sadala 15 – 18 vienādās daļās. No katras izveido biezu plāceni ar nelielu padziļinājumu vidū.

12․ Liek vienā tā pusē magoņu pildījumu, otrā – biezpiena pildījumu. Biezpienmaizītes malas pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.

13․ Cep sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes zeltaini brūnas.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!

Drumstalu maize ar biezpienu. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu receptes!

Biezpienmaize brokastīs: garšīgs dienas sākums. + Vēl piecas gardas biezpienmaizes

Biezpienkūka bez miltiem un mannas. + Vēl piecas biezpienmaižu idejas!

Biezpienmaizītes ungāru gaumē. Izmēģini tūlīt!