Desertu receptes nekad neapnīk, īpaši sezonas laikā, kad pieejamas svaigas ogas un augļi. Tomēr klasika vienmēr saglabā savas pozīcijas, īpaši dažādas plātsmaizes un biezpienmaizes.
Piedāvājam biezpienmaizes variāciju, kas interesanta ar to, ka mīklas vietā ir drumstalas. Pildījumam var izmantot gan rozīnes, gan svaigas ogas.
Sastāvdaļas
390 kviešu miltu
250 g sviesta
360 g cukura
500 g biezpiena
100 g rozīņu
1 tējkarote sodas
3 olas
10 g vaniļas cukura
Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas pirms gatavošanas obligāti atdzesē.
2. Izsijā miltus un vienkārši izber uz darba virsmas. Pieieno sagrieztu sviestu, pēc tam sodu un pusi cukura. visu kartīgi sajauc. Izveidojas drumstalas, kas liekamas ledusskapī.
3. Atsevišķā traukā iesit olas, sajauc ar biezpienu, atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Lai konsistence būtu viendabīga, var izmantot blenderi.
4. Pievieno rozīnes un izmaisa.
5. Izņem drumstalas no ledusskapja. Izber lielāko daļu neparastās mīklas uz pannas. Šai kārtai jābūt vienmērīgi izlīdzinātai. Izveido lēzenas maliņas, mīklu nepieplacina.
6. Uz drumstalām liek biezpiena un rozīņu masu.
7. Pēc tam pārkaisa pildījumu ar otru, palikušo drumstalu kārtu.
8. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Cep 50 minūtes.
Kad pīrāgs gatavs, izņem no cepeškrāsns un pagaida, līdz pilnībā atdzisis. Izņem no pannas un sagriež gabaliņos. Deserts izdodas ne tikai gards, bet arī ļoti veselīgs un, kas nav mazsvarīgi, ir vienkārši pagatavojams.
biezpienam nevajag ne cieti ne mannu ne miltus?