Biezpiena un pankūku kārtojums. + Vēl piecas pankūku receptes!

23-12-2021

Foto – Pixabay

Plānās biezpiena pankūkas un saldo biezpiena masu var gatavot gan atsevišķi, gan kopā, veidojot kārtojumu pēc šīs receptes.

Biezpiena pankūkas ar klijām
80-100 g kliju, 150 g biezpiena, 1-2 olas, 20-30 g cukura, 5 g dzera-mās sodas, eļļa cepšanai

Biezpienu saberž, ja biezpiens pasauss, var pieliet nedaudz piena, pievieno olas, cukuru, dzeramo sodu un klijas, visu samaisa. Sakarsētā eļļā cep zeltaini brūnas pankūkas.

Šīs pankūkas labi garšo ar medu, ievārījumu vai krējumu.

Saldajai biezpiena masai

30-50 g riekstu kodolu, 300 g biezpiena, 100 g cukura, 50 g sviesta,

3 olas, citrona miziņa, vanilīns

Biezpienu saberž, pievieno cukuru, izkausētu sviestu un olas, pie-rīvē citrona miziņu, sasmalcinātus, apgrauzdētus riekstus un vanilīnu.

Veidnē liek kārtām pankūkas un saldo biezpiena masu, virsējā kārtā liek pankūku un pārliek ar sviesta piciņām. Cep cepeškrāsnī des¬mit minūtes.

Kārtojums labi garšo ar augļu un ogu mērcēm vai medu.



Pankūku kārtojumu var pagatavot ar dažādu dārzeņu, gaļas, zivju masu, tad mīklā samazina cukura devu, bet pievieno sāli, piparus u. c. garšvielas, zaļumus pēc produktu izvēles un garšas.

Pēc patikas virsējo kārtu var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Asprātīgi: pudelē gatavotas pankūkas. + Vēl desmit labas pankūku receptes!

Lieliskas kartupeļu pankūciņas ar sieru. + Vēl piecas pankūku receptes!

Pankūku lazanja – tā tik ir ideja! + Pankūku pavārgrāmata\\Pankūku torte ar krējuma krēmu. + Pankūku pavārgrāmata par godu Masļeņicai!

Plānās pankūkas, pildītas ar biezpiena sieriņiem. + Piecpadsmit citas receptes

Pankūku torte “Klostera namiņš”. Skaista un garšīga recepte!