
Ekrānuzņēmums
Biezpiens ir ļoti veselīgs piena produkts, kas satur olbaltumvielas, aminoskābes, minerālvielas un vitamīnus. To ēd neapstrādātā veidā, gatavo no tā konditorejas izstrādājumus, piemēram, biezpiena plācenīšus. Biezpiena sacepums var būt vienkāršs, ar augļiem, dažiem dārzeņiem, mannas putraimiem, dažādām ogām, žāvētiem augļiem. Šo ēdienu gatavo cepeškrāsnī.
Biezpiena sacepums ar ķiršiem
Sastāvdaļas
500 g biezpiena masas
200 g ķiršu
Divas olas un viens dzeltenums
Pa 2 ēdamkarotēm mannas putraimu un cukura
Skābais krējums (pēc izvēles), sviests, vanilīns.
Pagatavošana
1. Kad biezpiena masa ir sagatavota, kā rakstīts iepriekš minētajās receptēs, ieber ķiršus. Izmaisa un ielej mīklu ietaukotā formā.
2. Dzeltenumu sajauc ar skābo krējumu, apsmērē pīrāga virsu. Kad pie 180 pīrāgs ir izcepts, ļaujiet tam atdzist un varat dekorēt ar ogām, ja tādas ir palikušas.
Biezpiena sacepums ar rozīnēm
Sastāvdaļas
1 kg biezpiena
200 g gaišo rozīņu
Divas olas
Pa 6 ēdamkarotēm skāba krējuma (20 %), cukura un sviesta
4 ēd.k. mannas putraimu;
Vanilīns un sāls – pa šķipsniņai
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Biezpienu sasmalcina ar gaļas mašīnā.
3. Izkausē sviestu, ļauj atdzist.
4. Saputojiet olas un cukuru.
5. Rozīnes nomazgā un nosusina.
6. Formu ietauko ar sviestu.
7. Visu apvieno, samaisa, pievieno nedaudz sāls.
8. Mīklu ieliek veidnē, apsmērē ar skābo krējumu.
9. Cep trīsdesmit minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Fantastisks biezpiena sacepums ar žāvētām aprikozēm. + Biezpiena sacepumu pavāgrāmata
Biezpiena sacepums “Klasika”. + Vēl piecas lieliskas sacepumu receptes!
Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!
Ātrā biezpiena kūka ar iebiezināto pienu. + Vēl trīs labas sacepumu receptes