![](https://www.dzivei.lv/wp-content/uploads/2025/02/kirsu_pirags.png)
Ekrānuzņēmums
Šis pīrāgs ir ļoti viegli pagatavojams – tā ir ideāla izvēle tiem, kas ir iesācēji cepšanā.
Mīklas masa ir kraukšķīga, bet biezpiena pildījums, ko papildina ķirši, – sulīgs, maigs un gaisīgs.
Šī recepte kļūs par jūsu iecienītāko un būs piemērota jebkuros svētkos vai vienkārši mājas tējas ballītei.
Sastāvdaļas
Mīklas pagatavošanai:
Kviešu milti – 250 g
Olas – 2 gab.
Cukurs – 120 g
Sviests – 100 g
Ieraugs – 2 tējk.
Sāls – šķipsniņa
Pildījumam:
Biezpiens – 400 g
Olas – 2 gab.
Vaniļas cukurs – 10 g
Ķirši – 300 g
Pūdercukurs
Pagatavošana
Konservētus vai saldētus ķiršus liek uz sieta, lai notecinātu sulu.
Mīkstu sviestu, cukuru, olas un sāli saputo ar blenderi gaisīgā masā. Pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu.
Pildījumam sajauc olas, biezpienu, vaniļas cukuru un saputo ar blenderi.
Cepšanas formu viegli ietauko ar sviestu. Ieliek mīklu, izlīdzina, izveido apmali. Uz mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu un virsū ieklāj ķiršus.
Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 40 minūtes.
Gatavo pīrāgu sagriež porcijās un pārkaisa ar pūdercukuru.
Padomi
Izmantojiet 5-9% biezpienu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lepnā biezpienmaize ar citrona krēmu. + Vēl piecas biezpienmaizes receptes!
Biezpiena sacepums ar ķiršiem vai rozīnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!