“Beramais” biezpiena pīrāgs. Nekādas ņemšanās ar mīklu!

05-02-2021

Lai pagatavotu šo interesanto desertu, nebūs nekādas mīklas mīcīšanas. Atliks tikai sajaukt sausās sastāvdaļas un likt tās pamīšus ar biezpiena pildījumu.



Sastāvdaļas

1 glāze mannas

1 glāze cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

1 kg biezpiena

Vaniļas cukurs pēc garšas

Gabaliņš sviesta

1 glāze piena

Var pievienot riekstus pēc garšas

Pagatavošana

1․ Ar putojamo slotiņu samaisa mannu, miltus, pusi cukura un cepamo pulveri.

Receptei vajadzēs 250 ml tilpuma glāzi.

2․ Ja biezpiens ir pasauss, izberž to caur sietu. Sajauc biezpienu ar olām, atlikušo parasto cukuru un vaniļu.

3․ Formā ar noņemamām malām ieklāj pergamentu un ieziež to ar sviestu.

4․ Miltu maisījumu sadala četrās daļās, pildījumu – trīs daļās.

5․ Liek vienu daļu miltu maisījuma formas apakšā un izlīdzina. Virsū izlīdzina daļu biezpiena masas.

Ja biezpienu grūti izlīdzināt, pirms tam karoti iemērc karstā ūdenī.

6․ Atkārto visas kārtas. Pēdējā kārtā jābūt miltu maisījumam.

7․ Visu lēni pārlej ar karstu pienu. Daudzkārt sabaksta pīrāgu ar dakšiņu.

8․ Cep 1 stundu 180 °C.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mandarīnu pīrāgs iekaros vēderus un sirdis. + Vēl piecas gardas plātsmaizes un pīrāgi!

Lieliska šarlote – ābolu pīrāgs par godu karalienei

Mutē kūstošs ābolu pīrāgs bez mīklas. + Vēl piecas ābolu gardumu receptes!

Kivi kūka poļu gaumē – gards pildījums, kraukšķīgs biskvīts. + Vēl pieci lieliski pīrāgi!

Gaisīgs pīrāgs ar veselām ābolu pusītēm. Eleganti!

Biezpiena pīrāgs ar persikiem. Mazi svētki parastā dienā!