Bekonā ceptas kartupeļu šķēlītes pasniedz kā piedevu citiem ēdieniem vai kā galveno ēdienu. Lieliskais ķiploku, itāļu garšvielu un siera aromāts neatstās vienaldzīgu!
Sastāvdaļas
2 lieli kartupeļi
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes ķiploku pulvera
1 ēdamkarote itāļu garšvielu maisījuma
1 glāze rīvēta cietā siera
12 strēmelītes bekona
Pagatavošana
1․ Kartupeļus ļoti rūpīgi nomazgā, ja vēlas, var nomizot.
2․ Katru kartupeli sagriež gareniski uz pusēm. Pēc tam katru pusi – trīs daļās.
3․ Lielā bļodā sajauc sāli, piparus, ķiplokus, garšaugus un sieru.
4․ Liek tajā kartupeļus, kārtīgi samaisa, lai visi gabaliņi būtu pārklāti ar siera un garšvielu
maisījumu. To jācenšas izmanot pēc iespējas vairāk!
5․ Atklāj pannu ar cepamo papīru vai paklājiņu cepšanai.
6․ Aptin katru kartupeļa gabaliņu ar bekona strēmelīti. Kārto uz pannas.
7․ Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes vai kamēr kartupeļi gatavi. Kad pagājusi puse gatavošanai paredzētā laika, gabaliņus apgriež uz otru pusi.
LABU APETĪTI!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Video recepte: pildīti kartupeļi ar sieru un šķiņķi
Cepti kartupelīši ar sinepju-medus mērci. + Vēl desmit lieliski ēdieni ar latviešu mīlēto tupeni
Ar ķiplociņu un rozmarīnu cepti kartupelīši. Lieliska maltīte vai ideāla piedeva!