Banānu kūka. Labāk gatavo uzreiz divas – viena mirklī pazudīs kārajās mutēs!

23-10-2020

Sulīgs, aromātisks un gards banānu pīrāgs – lielisks deserts, turklāt no viegli pieejamiem produktiem.
Vienmēr izrādās par maz, tāpēc labāk gatavot uzreiz divus!

Pīrāgu ir viegli pagatavot, bet garša – izsmalcināta, maiga un mutē kūstoša.

Īpašs knifiņš – banānu aplīši, kas apbrūnējuši kūkas virspusē.

Saglabā recepti, lai nepazustu!

Sastāvdaļas

2 banāni

500 ml kefīra

1,5 ēdamkarote sviesta

330 g mannas putraimu

180 g cukura

10 g vaniļas cukura

Šķipsniņa sodas

Šķipsniņa sāls

0,5 glāzes sulas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Apvieno kefīru un cukuru, vaniļas cukuru un sāli.

Sajauc mannas putraimus ar sodu. Pievieno šķidrajam maisījumam un rūpīgi izmaisa.

Banānus nomizo un sagriež 1,5 – 2 cm biezos aplīšos.

Pusi mīklas ielej ar formu, kas ieziesta ar eļļu un pārkaisīta ar mannu.

Liek uz mīklas daļu banānu un pārlej ar atlikušo mīklu.

Virsū kārto atlikušos banānu aplīšus.



Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

Tējkaroti sviesta izkausē mikroviļņu krāsnī, sajauc ar sulu un ar šo maisījumu pārziež pīrāga virspusi.

Kad pīrāgs gatavs, ļauj tam atdzist, izņem no formas un pasniedz.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Latvisks pīrāgs kārtainajā mīklā ar dzērvenēm un āboliem. + Vēl piecas pīrāgu receptes!

Gards pīrāgs “Vasaras sapņi”. + Vēl piecu lielisku pīrāgu receptes