Balto jāņogu ievārījums. Saldskāba garduma recepte + ievārījumu pavārgrāmata!

04-07-2021

Saglabā ziemai vasaras saldskābo odziņu garšu!

Sastāvdaļas

1 kg balto jāņogu

1,5 kg cukura

500 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Ogas nomazgā, atdala no kātiņiem.

2․ Katlā ieber cukuru, ielej ūdeni. Liek uz vidējas uguns un pastāvīgi maisot uzvāra.

3․ Sīrupā liek ogas. Pēc otrreizējās uzvārīšanās vāra 20 – 25 minūtes. Bieži maisa, ja vajadzīgs, noņem putiņas no virsas.

4․ Salej ievārījumu sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi. Silti sasedz, bet pēc atdzišanas glabā tumšā un vēsā vietā.

Izmēģini arī šīs receptes!

Avenes savā sulā. + Vēl trīs receptes!

Apelsīnu ievārījums. + Vēl trīs receptes ar apelsīniem!

Bumbieru un apelsīnu ievārījums. Īsta delikatese ziemas krājumiem!

Ķeizara ievārījums no stingrām ērkšķogām un ķiršu lapu sīrupa. Neparasti!