Šīs ēdiens izdodas īpaši gardi, pateicoties dārzeņu mērcei un zeltainajai siera garoziņai.
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Sastāvdaļas
3-4 baklažāni
Sāls, pipari pēc garšas
4 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
1-2 burkāni
1 paprika
2 sīpoli
1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
100-150 ml ūdens
300 g vistas maltās gaļas
80 g cieta siera
Pagatavošana
Baklažānus sagriež plānās, gareniskās plātnītēs. Pārkaisa ar sāli un atstāj uz 5–10 minūtēm, pēc tam noskalo un nosusina papīra dvielī.
Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas uz vidējas uguns un apcep baklažānus 2-3 minūtes no katras puses. Atdzesē.
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Sīki sagriež papriku un 1 sīpolu. 4-5 minūtes apcep eļļā, pievieno sāli un piparus. Sajauc
ar tomātu pastu un ūdeni. Atdzesē.
Sasmalcina otru sīpolu un sajauc ar malto gaļu. Pieliek sāli un piparus.
Uz katra baklažāna gabaliņa liek malto gaļu un satin ruletīti.
Ruletītes malas ērtībai var nostiprināt ar zobu bakstāmajiem.
Liek baklažānus cepamajā formā un pārlej ar mērci.
Cep aptuveni 25–30 minūtes 180 °С temperatūrā. Piecas minūtes līdz gatavībai pārkaisa ar rīvētu sieru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!
Teļa gaļas veltnīši, pildīti ar baklažāniem. Vienkārša, bet izmalcināta recepte!
Baklažānu tornītis ar sieru un tomātiņu. Vieglas vakariņas!
Šodien – Pilnmēness! Piecas horoskopa zīmes to izjutīs īpaši spilgti