Veselas ogas un burvīga, salda un aromātiska aveņu sula – ideāls deserta papildinājums.
Sastāvdaļas
1 kg aveņu
200 g cukura
Pagatavošana
1․ Avenes pārlasa, atstājot tikai veselās ogas.
2․ Ieber nedaudz aveņu divās sterilizētās 500 ml burciņās, pārber cukuru. Turpina likt kārtas pamīšus, kamēr burkas pilnas.
Jācenšas aizpildīt burkas līdz pašai augšai, procesā viegli sakratot, lai ogas sablīvētos.
3․ Atstāj burkas uz 2 – 3 stundām istabas temperatūrā.
4․ Katla apakšā izklāj salveti. Liek uz tās burkas, piesedz ar vāliem. Pielej tik daudz silta ūdens, lai tas sniegtos līdz burku kakliņiem.
5․ Pēc uzkaršanas atstāj uz nelielas uguns 10 minūtes.
6․ Izņem burkas no katliņa un aizvāko. Ietin segā vai pledā, atdzesē. Glabā tumšā un vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Aveņu liķieris “Vasaras smarža”. Baudi uzreiz vai glabā ziemas vakariem!
Zemeņu kompots “Vecmāmiņas dobītes”. Fantastiski laba recepte!
Rabarberu un melleņu kompots ar garšvielām