Auzu pankūciņas ir lieliska izvēle brokastīm vai vieglam desertam, kas iepriecinās garšas receptorus, bet nekaitēs figūrai.
Padoms: ja mājās nav auzu miltu, vienkārši sablendē auzu pārslas. Auzu pārslas noteikti ir mājās visiem, kuri seko figūrai un cenšas dzīvot veselīgi.
Sastāvdaļas
300 g auzu miltu
2 olas
250 ml piena
1 ēdamkarote augu eļļas
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote cukura
Pagatavošana
Nelielā bļodiņā viegli sakuļ olas ar cukuru.
Pievieno cepamo pulveri un pienu, rūpīgi samaisa.
Pakāpeniski pieber miltus, iejaucot pankūku mīklu.
Pievieno nedaudz augu eļļas.
Sakarsē pannu un lej virsū pankūku mīklu. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Gatavās pankūciņas pasniedz ar svaigām avenēm vai citām ogām pēc vēlēšanās.