Šī vieglā un skaistā zupiņa – īsts atradums karstajam un pat ļoti karstajam gadalaikam. Gurķis un piparmētra sniedz svaigumu, avokado un jogurts piešķir maigu konsistenci, bet asā mērce un ķiploks nodrošina pikantākas notis.
Sastāvdaļas
1–2 gurķi
1 dzeltena vai zaļa paprika
1 avokado
1 ķiploka daiviņa
Daži piparmētru zariņi
150 – 200 ml jogurta
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
Tabasko vai cita asa mērce
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Var pievienot ūdeni pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1․ Gurķiem un piparam izņem sēklas. Sagriež dārzeņus un avokado mīkstumu prāvos gabalos.
2․ Sagriež ķiploku, piparmētras, sīpolu.
3․ Sablendē visas sastāvdaļas kopā ar jogurtu.
4․ Pievieno etiķi, aso mērci, sāli un piparus.
5․ Ja zupa iznākusi pārāk bieza, nedaudz atšķaida ar ūdeni.
6․ Atdzesē ledusskapī. Pirms pasniegšanas samaisa.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Aukstā zupa lauku gaumē. Atsvaidzinoša un sātīga!
Aukstā zupa – glābiņš karstā dienā. Klasiska recepte + desmit variācijas
Aukstā zupa “Latviešu klasiskā”. Saimnieces Jūlijas recepte
Aukstā zupa ar meloni, avokado un garnelēm. Neparasti!